Salam Ramadhan yang ke3 ...
sahur pagi tadi tetiba mommy nak buat murtabak meggi..haha 
Murtabak nie simple je,..bukan saje sesuai untuk buka puasa , malah untuk sarapan todler korank pada hari-hari biase
hidangan ini untuk 4 orang sebenarnya..memang tenyang 
Jom kita tengok the making of
Murtabak Veggi Mamee
.
.
.
 Satu packet megi jenama Mamee (hok perasa kari berapi tu mommy buang la)
pastu rendam dengan air panas
 pukul 3 bijik telur ayam (kalau nk try telur itik pun boleh haha)
tambah bawang besau, lada sulah, carrot yang di sagat halus
tapi kalau dapat letak daging cincang or ayam lagi bessttt
mommy terlupa pulak tadi huhu
 pastu campuq kan la mee tadi dgn sebatian teluq tu
 curahkan je dalam kuali yang d letakkan sedikit minyak
 masak & paling-palingkan sampai masak, mee dalam tu masak
kaler mcm murtabak yang d jual di kedai tu la
kalau tak mo murtabak tu sebesar kuali ni,
ha buatkan 2 biji murtabak, baru nampak cute
dah siap apa lagi..angkat & matan la dengan sos
kalau ade kuah kari ke lagi bestttt
hehe
selamat mencuba







waaaaa nak try la...tq
ReplyDelete