Pages

Monday, November 14, 2011

Sweet Corn Rice Ball


Snek recipe lagi...lalala~ since Abbie fussy eater lately, mommy memang kene pelbagaikan makanan abbie
especially makanan yang abbie boleh hold and makan sendiri, kalau di bagi pegang sudu dan semangkuk porridge..sah bersepah2 rumah, masuk ke mulutnye idok
so, mommy mengheavy kan snek abbie kali nie :)
Tapi nie untuk di frozenkan...so mommy takde la amik picca lepas goreng/bake ya...

 Bahan-bahan:
1 cup cooked brown rice
1/2 cup japanse bread crumbs
1/2 cup grated mozarela cheese
3/4 cup frozen sweet corn, defrost
1/2 tsp salt
2 biji egg. dipukul

Method:
- Combine semua bahan kecuali telur & gaul sebati
- pukul telur & tuangkan kedalam adunan tadi & gaul sebati
- bentukkan doh mengikut kesukaan mommies
- frozenkan tahan selama 4 bulan
- kalau nk goreng, sila menggoreng dengan minyak yang sedikit, api yang sederhana selama 2 minit
- makan begitu sahaja or dengan salsa sauce

acuan frozen nugget saya....

No comments:

Post a Comment