Pages

Wednesday, October 31, 2012

Outing at Sate Samuri,Kajang




credit to my hubby x-bos punya wife yang manage to take nice pic for both of them. Bukan senang nak amik gambo Abbie possing menghadap camera ni. Tengok ada photo yang "koko" terpaksa pegang kepala dia supaya pandang ke camera hahaha
This picture taken at Restaurant Sate Samuri Kajang on last 2 or 3 weeks kott tak ingat, masa hubby x-bos datang ke Kajang nak makan sate, so as local people kami bawa la dia ke sini. Disebabkan datang time lunch, sini ajew la yang ada, mereka kata sedap... pada kami biase ajew la...
Kalau datang malam, kompom kami akan bawa ke Sate Antarabangsa di bangi tu... lagi sedap, walaupun mahal 10sen tapi berbaloi...terasa sangat rasa serai & rempah perapnya.
Bagi saya yang dah duduk Kajang ni, sate samuri dah terlalu di komersial kan sangat, kalau dtg peak hour on saturday nite, sate depa kaler kuning ajew....macam bakar sekejap.... isi ajew penuh... tips sate yang sedap ni nak bakar kene letak kulit sikit...baru lah minyak kulit ayam tu keluar, sate tak kering & nampak juicy.
Kalau sate willy kat sg ramal tu, kalau datang time baru buka, silap2 sate malam tadi tak habis di jual semula.
Ia sejuk & keras compared dengan sate yang baru dibakar pada hari yang sama.
Saya bukan buat cerita, tapi saya sendiri dah kene, 1 packed sate yang dibeli kebetulan dicampur semalam punya & harini punya...kan ada beza.
Pastu rempah & pembakaran tak konsisten, kadang2 satenya sedap berasa rempah, kadang2 biase mcm sate samury, plak tu kadang2 terbakar hangus...arang ajew jadi kat sate tu... arang hitam tu kan tak elok, its can cause cancer.
So terbaik sate Antarabangsa kat Bangi tu memang tak pernah lagi mengecewakan walaupun regenya 80sen sebatang hohoho
Kuah sedap, sate sedap, suasana kedainya pun luas. Sebab sedap walaupun mahal, tuan kedai dah extend kedai dia.... maju perniagaan dia.
Sekian~ :P

No comments:

Post a Comment