Pages

Monday, May 30, 2011

PearCado Puree


 Salam monday to all mommies,,,,semalam I didnt manage to update blog sebab bz dengan anak-anak buah yang dtg ke rumah & menghadiri undangan perkahwinan di Kelana Jaya. Maklum lah cuti sekolah sudah bermula, tentu ramai yang mengambil kesempatan untuk melangsungkan perkahwinan...dan memang sinonim jika dikatakan musim cuti sekolah merupakan musim mengawan ekekeke ;D
So, semalam Abbie bersarapan dengan PearCado...hehe sebab mummy beli sampai 6bijik Avocado.,..so last weekend menu asyik add avocado ajek..hehe x pe itu kan buah berkhasiat. Asalkan Abbie suka, x kisah lah kan...
Jom kita tengok mcm mana buat PearCado puree

PearCado (utk 8mos above)
sebab pear dh x perlu steam

1/2 pear (peel skin & puree)
1/2 avocado yang di lenyek halus
1oz ebm/fm

- Mix avocado with pear puree
- Add ebm/fm
- Serve

Lunch, sebab kami bertolak dari rumah ke Kelana Jaya jam 1145am...Abbie x sempat having his lunch,
So mummy prepare porridge & tapau to rumah kenduri...lepas mummy makan, mummy pun suap la Abbie.
Tapi sayang, mummy lupa snap photo huhu (nasi minyak dah sama kaler dgn bubur Abbie hehe)

Fish+Carrot+Bunga Kobis + Brown Rice
Cara:
- menggunakan slow cooker, cook brown rice + fish sehingga menjadi bubur
- Steam & puree carrot & bunga kobis
- Since Abbie dah ada 6btg gigi & he is 11mos, mummy plan not to blend his porridge anymore, so mix puree with bubur nasi & serve


No comments:

Post a Comment