Bahan-bahan
2 Cawan tepung gandum
2 Cawan gula halus
1 Cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil bircabonat soda
1 Biji mentega (250gm)
4 biji telur
2 Cawan susu coklat (dlm kotak atau botol)
1 sudu kecil esen vanilla
Topping (Coklat masak ,1 sudu mentega dan ½ cawan susu coklat
Cara-cara
- Campurkan tepung gandum, serbuk koko, baking powder dan bircabonat soda, ayak tinggi.
- Pukul mentega dengan gula halus.pukul sampai kembang kemudian masukkan telur satu persatu hingga sebati.
- Masukkan pula susu coklat.pukul sehingga sebati.
- Bubuh esen vanilla.
- Masukkan tepung, kacau adunan sehingga sebati.
- Masukkan aduanan kek ke dalam loyang yang telah dilapisi kertas minyak yang disapu mentega.
- Bakar 180ºc selama 45 minit, jgn terlalu lama..nanti tak lembab.
Untuk Topping :
- 1) Masukkan semua bahan topping ke dalam periuk..masak secara double boil. 2) Setelah cair masak di atas api pelahan.. biarkan sejuk sikit dan dah boleh hias atas kek.
Pages
How to order?
WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com
Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.
Siapa saya?
- Annie Tay
- Kajang, Selangor, Malaysia
- I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller
― Richard Buckminster Fuller
No comments:
Post a Comment