Bahan-bahan;
4 oz (1 cup) elbow macaroni
1 garlic clove, crushed
1 tbsp olive oil
1/2 red onion, chopped
1 small terung purple , diced
1 small timun jepun , diced
8 oz (1 cup) fresh tomatoes, diced
2 tbsp fresh basil, chopped
1 tbsp Parmesan cheese, grated
pinch freshly ground black pepper
Method:
- Masak pasta seperti arahan yang tertera di pek tersebut & toskan.
- Panaskan olive oil dengan api sederhana & goreng garlic & onion selama 1 minit.
- Masukkan terung purple & timun jepun & tumiskan sehingga syuran tadi lembut (lebih kurang 5~10minit). kacau sentiasa utk mengelakkan hangus.
- Angkat & biarkan dahulu.
- Tumiskan tomato sehingga kecut (menjadi separuh)
- Masukkan basil & masak selama 2 minit.
- Kemudian masukkan kembali terung purple,timun jepun & pasta ke dalam kuali tadi gaul & angkat.
- Masukkan ke dalam pinggan & taburkan Parmesan cheese tadi.
- Serve
No comments:
Post a Comment