Dah lama nk share recipe frittata ni,
ni recipe dr vegetarian book, sedap tau
nak recipe tak, meh mak kongsi kat sini
bahan2
1~2 biji kentang dipotong dadu (bite size)
beberapa kacang panjang, dipotong dlm 4"
Half lada benggala merah dan kuning, potong pjg
Beberapa biji tomato cherry, belah 2
1 batang zucchini, racik halus mcm chips tu
1 biji bawang besar, cincang
2 biji telur ayam, pukul
Parmesan cheese, grated
Sedikit pepper and salt
Olive oil or minyak sayuran
Caranya
Rebus kentang hingga lembut dan toskn
Rebus kacang pjg dlm 5 min dan toskn
Panaskan minyak, dan tumiskan bawang td hingga wangi
Kemudian masukkan lada benggala dan fry seketika hingga lembut
Masukkan kentang Dan kacau hingga keperangan
Tambahkan kcg pjg td dan zucchini kacau hingga lembut
Tambahkan pepper n salt
Kacau, dan tuangkn telur td.
Masak sehingga telur masak.
Kemudian taburkn parmesan cheese dan panaskn dlm oven sehingga cheese melted.
Serve.
No comments:
Post a Comment