How to order?

WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com

Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.

Siapa saya?

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller

Followers

Tuesday, March 19, 2013

Welcome home my dear baby

Dah lama saya x memblogging dan saya akan bercuti lama jugak dr memblogging,berFB demi memberi perhatian kpd my newborn baby girl. yea... saya dh selamat melahirkan bayi yg ditunggu2 ini :) dan menyesuaikan diri dgn cara hidup baru...iaitu fully housewife.


sebelum tu meh saya intro kn mh newborn baby girl named Princess Daisy Amelia Tay Shuen Shuen yg lahir pada 8-mar-2013, di KPJ Kajang secara czer.


      baru keluar dr OT
dah mandi wangi2 br hantar ke ward

baby lahir seberat 3.91kgs, pjg 52cm, ukur lilit kepala 36.5cm.
pagi jam 4am jumaat mommy pegi toilet nsmpak 1 titik brownise ,dalam hati dh terdetik tanda ke ni? sememangnga saya dh plan nk berjumpa gyne hari tersebut utk meminta mc seminggu dan berbincang kaedah kelahiran baby, normal or czer. tp tsk sempat, jam 6am mommy dah bleeding. banyak jugak jika d bandingkan time abbie dulu. its shows (selain water burst n contraction). sakitlangsung xde. so mommy g mandi wangi2, hantar abbie ke rmh baby sitter and g mkn sarapan. mommy mkn nasi lemak, 2biji half boil egg, milo N kurma. hajat hati nk bersalin normal, so nanti ada tenaga nk teran.

tapi bila sampai kpj, nurse check bukaan dh 1cm tp kepala masih jauh. katanya tgu doc dtg tgk dia advice mcm mna. bila doc lee check, katanya baby head still far. actually not even go in the "tunnel" yet. sengget sikit ke kiri. kalau induce pun no chancs babh can cme out. he suggest for czer. mommy tanya knapa jd camtu, doc kata sbb kepala bb bsr,pintu kecil, so even dh ada opening, dh ada contraction, tp mmg agak mustahil for normal even induce.

so kami agreed la, tp sbb mommy dh mkn pg, terpaksa tgu 6jam lg utk msk OT. kalau x bb mesti lahir sekitar 10am hehe, doc set mommy msk OT jam 2pm. tp kul 12pm contraction dh semakin kuat,dh mula sakit. so doc cepatkn kul 1pm msk OT, dan 19min kendian bb keluar. Alhamdulillah, doc x sudah2 ckp bb bsr. sebaik bb keluar...katanya luckily we choose czer,sbb bb head bsr, normal 35cm blh normal katanya, ini 36.7cm.

total bill takde la mahal walau d kira emergency labour (daddy x ldh msk ot sbb emergency),..rm5.8k only utk 3hari 2mlm. kami amik both beded fod double beded sbb single bed dh full dgn additional rm50 only. soabbie n daddy tdo sekali d spital.

fyi.abbie dmm seminggu start sabtu sampai smlm.cian dia huhu

Take care & comb your hair,
 From Mommy Annie Tay with L.O.V.E

1 comment:

Love Razila said...

Yeah! Congratulations dear...finally new members coming out. Selamat menjawat New tittle...fully house wife n New mother again.wow...semangatnya ur baby...my baby born 2.7kg so small :-) it's ok as long healthy is good enough. Happy confinement for your dear.wah! dah blog kan New baby... My baby yet to introduce to blog, waiting for the mood coming ^_^.