How to order?

WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com

Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.

Siapa saya?

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller

Followers

Monday, July 29, 2013

Merawat bayi yg selsema

Keje memblogging ajew today, , pasai daddy suh mommy tido xyah buat housework katanya pasai mlm mommy x cukup tdo, dh 2 mlm meimei cranky while sleeping,  pasai apa br 2 hr ni meimei kne flu terjangkit dr koko yg suka sgt kiss dia. Ni dh 2x meimei kne flu huhu
Meimei tdo x selesa, dia mau tdo atas ribaan mommy aje, pendek kata kalau masuk buai lena tdonya tp mommy malas nk turun bwh, kang koko lak nangis cr mommy huhu

My fren bg tips how to cure flu among baby, cara nya tumbuk sikit kunyit hidup dan sapu kt batang hidung bb, ada juga yg bg petua letak bawang putih dlm stokin d tapak kaki bb, my method yg slalu guna is sapu vicks ajew kt dada, leher dan blkg bb, pastu x mandikan bb or just mandikan 1 x sehari sajok whivh is mandi tengahari.

Susah hati mak ni kalau anak x sihat, sib baik x demam.
Mommy ckp kt daddy,  meimei and koko ni blood type sama, tu yg senang sangat terjangkit m daddy said, ha...why no body follow ky blood type?  Mommy replied,  its ok maybe 3rd bb will follow u hehe

Bercakap ttg next baby, recently I dt byk eh ramai my fren yg get pregnant like ila, ina, siti, shidah, eh 4 org jew ke, rasa cam ramai je bg tau pregnant dlm 1 bln yg sama, happy lio...
Depa ni nanti labour bln yg sama la kompom ekekeke
Semoga semuanya Selamat,  me dulu pun dt gud news mase bulan puase :)

2 comments:

Love Razila said...

eh...dah duduk dalam walker eh??actually nak tanya, what meaning by MEIMEI ye??COZ MY neighbour suka call my daughter meimei juga... =)

Annie Tay said...

Hye dear, meimei tu maknanya adik perempuan :) hubby la tu, dia x blh nk pegang anak lama2, kalau dia jaga while me cook sure dia letak dlm walker. Huhuhu