How to order?

WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com

Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.

Siapa saya?

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller

Followers

Wednesday, July 17, 2013

Update anak2 dan mommy :)

Salam and goo morning,

Lagi adegan hampir terlajak sahur terjadi, huhu
As breastfeed mother,  I awake almost every hour, sensitive betul kalau daisy menguit sikit, so 5am bila nk pegi dapur tu la dia nk susu, so bila menyusu kan sambil berbaring, mata ni pun automatically sambil terlelap jugak Hehe sedar 515am,  sib sempat tp mood nk mkn nasi ke laut dah, mommy just bancuh milo+oat+esp, mkn 2 buku potato bread, 3 biji kurma,  4 biji alfalfa,  1 biji calcium and few cup plain water. Start dr kurma tu memang menu daily waktu bersahur.
Alhamdulillah susu badan mcm biasa, memancut2 mcm paip tercabut especially bila daisy ni suka isap2 pastu cabut, marah mak nak...membazir!!!
Mommy ni dh la malas nk mengepam ekeke
Tu yg smlm jahit lg breast pad, x tahan baju sokmo basah .
Meimei favourite breast is left side, kanan tu kalau dh lapar sgt. Why ya?
Breast kanan and kiri ada different flavour ker?
Ni picture terbaru, semalam,  daddy yg dh mula gatai letak meimei dlm rocker, actually walker tu kalau di rendahkan dh sampai kaki dia, tp bimbang if dia merayau,
Actually I plan only to put her in when she turn 6 month,  tp daddy dh x menyempat.
But tak la letak selalu... now just for fun, berat daisy at 4 months sudah 8.3kgs, dh mcm budak 8month kan... bsr ansk dara mommy ni, tu yg fit rocker early huhu

Syukur dt fully breastfeed daisy selama 4 bulan ni, harap2 dt breastfeed sampai next pregnancy ekeke

Koko pulak sudah pun 3 year old,  beratnya pun dh 14kgs Alhamdulillah sejak duduk dgn mommy naik banyak dan xde demam lg. Kalau dulu stay dgn nanny, sebulan sekali demam, pastu berst x nsik2 dok kt 10 kgs ajew..tp koko ni mcm mommy,  berat tp kecik jew orgnye.
Dah mula enjoyed go to school, pagi 730am bangun, main2 sat 745am mandi, , tukar baju, sarapan , walk 15min pusing taman br g sekolah, meimei pun ikut sekali Hehe! Suka huat hhomework esp colouring,  circle objects,  line the dots ect. Cakap? Sangat petah dan xde pelat, English and Mandarin mostly,  sum time malay and hokkien ekeke

Mommy? Ramai dh tegur mommy makin slik river hi hii takde products kuruskn badan yg mommy guna, camne nk promote, ,, berat mommy utk 4 bulan slps melahirkn secara czer now 50kgs, dh blk berat anak dara u...tp I pernah turun to 48kgs, so kalau blh blk 48kgs mmg marvellous lah :D masa koko dulu mommy blh turun ke 52kgs ajew, ingt makin bertambah anak makin nsik berat mommy tu rupanya tidak, agaknya sbb breastfeed and buat house core sampai berpeluh2 mcm pekerja contract.  Makan pulak light2 ajew type cChinese food style,  msk lemak2 or daging or ayam time raya or kenduri jew bedal. Biase only fish and vege serta tofu. Steam,  stir fry or soup. Nah nk kuruskn dh bg tips tu. Lagi letak instant oat dlm kioo+esp td, 3 tb spoon sekali mkn tau, amik 2 x I.allah. Adik iipar mommy yg demok tu ckp, akak ni kurus tp mkn byk hehehe I tak tersinggung pun, mmg I type yg x berdiet pun, coklat ka kek ka ice cream ka semua bedal semax yg blh.

berat 50kgs + berat samsung tablet 4g 

2 comments:

Love Razila said...

Wah!! daisy berat memang awesome, i think my daughter 4m21d ni berat 6.02kg dah overdose rupanya ur angel lagi vass hebatlah u =)

Kite pon masih fully BF lagi but nak tanya gak apesal my angel suka naw nyusu pastu tarik n lepas, membazir kan??camne nak buat??dia suka air susu tu pancut2 kat pipi dia. HEHEHHE

Annie Tay said...

Kann nape erk depa suka membazir? Cer u tanya kt group menyusu pastu wat entry ya... daisy ni ikut size daddy yg huge ekeke