How to order?

WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com

Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.

Siapa saya?

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller

Followers

Tuesday, January 21, 2014

Almond London yg sedappp

Ini percubaan pertama annie bt almond London sendiri,  selalu nya annie hanya jd tukang sponsor bahan tp kakak yg bt, memandangkan kakak now dh bekerja, dh 2 tahun dia bekerja pembantu tadika kemas, so dia sibuk la nk mengkukis ni, since annie dh ada new oven,  kira CNY ni annie try test bake sendiri la...erm.....hubby puji sedap sgt, kalah la yg my sis buat hahaha *happy
Bab bakar tu yg I suka, pasai pa big oven, 1 tray blh bakar 90 biji, 1 adun guna 2 tray, sekali bakar aje dh siap!  Cepat suka suka suka :D

Yg leceh sikit masa nk gentel tu le dgn coat coklat pasai dlm recipe ckp tambah minyak jagung dlm coklat tu, end up susah pulak coklat tu nk salut biskut, sib tak byk coklat tu. Bila annie buat coklat baru , annie tak add minyak jagung, alahaiii senang je coating nye, annie guna chop stick and dip biskut almond dlm coklat cair tu...perghh senang giler.
Punya la sedap, bahagian kami dh tinggal half, lg 1 blg mak mertua punya,  ni rasa cam nk bake lg utk teacher koko.

Cuma take note, annie guna Jetcook so temperature hanya 150C and bake for 15min only. So bawah x dark brown sgt, kalau ikut recipe agak gelap burn kt bwh tu.

No comments: