mengecurkan air liur ku huhu
Menu breakfast kami, prawn spinach quiche namun di sebabkan ai sedang berpantang dari makan cheez, butter, egg, sugar & prawn...ai tolong buat je la...ke dua-dua buah hati hamba makan dengan penuh kenikmatan, daddy keep praising me...mommy very nice....erm....terkeliur la hati nie, sewaktu melayan abbie makan, ai cuit sikit ke mulut...tedapnye......huhu
sangat happy meliat both of them eat & seterusnya melicinkan quiche ni....lapang dada ku...laku hasil jualan pagi itu :P
Bahan-bahan seperti di dalam gambar ini:
1/2 cup grated cheddar cheese
1/2 cup cream cheese
2 egg
10 prawn - cut into bite size
1/2 cup frozen spinach - dicincang
1 labu bawang besar - dicincang
3 ulas bawang putih - dicincang
pitch of salt & pepper
sedikit minyak masak (canola or olive)
Cara-caranya:
panaskan minyak masak & tumis bawang putih & bawang merah sehingga naik wangi
kemudian masukkan udang & taburkan sedikit garam & lada sulah
masak dalam 3 minit & ketepikan.
Pukul telur & cream cheese di dalam mangkuk besar
kemudian campakkan spinach & udang yang telah di masak tadi
letakkan sedikit garam
dan masukkan grated cheese tadi dan gaul sebati
tuangkan bahan-bahan yang telah digaul sebati tadi ke dalam casing pai tadi
sementara itu panaskan oven 175C
bakar selama 35~40 minit
ini lah hasilnya, kilauan keemasan inti pai tadi memang memukau dengan baunya yang sungguh lazat
tak sampai 5 minit, tinggal separuh sahaja pai tadi di makan oleh hubby & abbie
mereka suka, saya gembira :)
~yummy with mommy~
No comments:
Post a Comment