How to order?

WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com

Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.

Siapa saya?

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller

Followers

Tuesday, June 9, 2015

Baaa Baaa Baaa Baba White Sheep Have You any wool?


resepi biskut german butter cookies
Cute tak my 1st trial CNY cookies? Masa buat cookies ni baby Dahlia belum lagi 2 bulan, kebetulan hubby kene outstation, MIL dating rumah teman kami, katanya she can help to look for baby and let me make cookies, tapi bila dah siap terkejut dia, tengok rajinnya mommy mengentel sensorang. disebabkan cute punya pasal, mommy buat 4 doh from original amount, make about 200 biji.
sebab nak habaq mai sedap giler, melted in the mouth you. bukan aje utk orang tua, bebudak pun sesuai sangat makan cookies ni, tambah dengan shape cute semperna goat year , apa lagi sold out wa cakap lu :P

tapi hanya mereka yang rajin dan mempunyai sifat yang sabra dan minat yang mendalam aje boleh buat cookies shape ni sebanyak 200 biji, kalau tak kamu buat la bentuk bulat leper tu, very typical kan. nak raya ni boleh la buat, nak tambah pewarna pun boleh, pink ka, hijo ka, ikut suka bak kata org baru la menarik dan debom.


resepi biskut raya murah, mudah dan lazat
bahan-bahan: (make 50 biji)

125 gm premium unsalted butter (room temp)
40gm icing sugar
1tsp esen vanilla
125gm potato starch (nak guna tepung jagung pun boleh jugak)
80gm tepung gandum

baba white sheep

Caranya :

Satukan tepung kentang dan tepung gandun, ayak dan ketepikan.
 Putar mentega dengan gula aising hingga sebati, kemudian masukkan esen vanila.
Perlahan kelajuan dan masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga menjadi doh yang lembut.
Rehat kan sekejap doh di dalam peti sejuk selama 10minit.
Ambil sedikit adunan ( 1/2 camca besar or 8gm), kemudian bulat2kan dan susuh atas dulang pembakar. Celup garfu dalam air dan tekan atas bebola tadi hingga sedikit leper dan membentuk corak. Buat hingga siap.
Bakar dalam oven yang telah dipanaakan pada suhu 150C selama 12-15 minit
Sejukkan atas jaringan sepenuhnya sebelum disimpan dalam bekas kedap udara....


We Love, We Care & We Share

Take care & comb your hair,
From Mommy Annie Tay with L.O.V.E

No comments: