How to order?

WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com

Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.

Siapa saya?

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller

Followers

Friday, February 1, 2013

Happy Call pan

Jom nak tayang gadget dapur baru mommy nih....
Dah lama, dr tahun lepas mommy nak kuali Happy Call ni, sejak tertengok iklan kat TV Singapore, nak beli tak sempat, pastu ade kawan jual, harganya boleh tahan... nak beli hubby tahan, katanya tunggu 2013 nanti dia pegi Korea, dia belikan...nak belikan mil ai sekali.
Pastu since mommy ni dah nak due, hubby didnt plan to go, katanya biar bos dia ajew pegi... nak kirim kat kawan dia di Korea, kawan dia habaq kat MyDeal.com.my pun ada jual.
So tanpa berlengah lagi, mommy pun beli la sebiji kuali cam kat bawah ni... tapi mase tu regenya RM98 termasuk postage. 
Baru tadi dapat... ekeke tapi......
(nanti hujung entry ni mommy sambung ya :P )

Pastu, tak lame kendian, ada lagi deal kali ni lebih murah la....
kebetulan my mom baru terkena serangan jantung (minor heart attack), so ai plan to buy for her, sambil2 tu tanya kakak, nak ke? elok pakai kuali ni dlm buat hidangan seharian, sebab kita boleh kurangkan pengunaan minyak dlm mengoreng (kuali ni tak perlukan minyak kalau goreng ikan/ayam)
Kakak kata RM85 sebiji, murah.,...nak ar....
So ai beli la 2 biji :P (masih belum sampai, dijangka sampai dalam mid febuary or march nanti).


                                 
Semasa mommy dok buat survey happy call ni, kawan mommy ada bagi link beli direct dari Korea, only took about 10days utk sampai ke malaysia. Harga pun boleh tahan murahnya (kene pandai pilih trusted seller yang offer good price, ori, and fast shipment). Konon2 tak mahu la beli2 direct dr obersi ni...leceh la nk buat pembayaran, custome clearance ect. So tu yg mommy borong dr mydeal.

Tapi bila happy call yang mommy order tu tak sampai2, instead kawan mommy yg order kendian dah sampai... hati ni sedikit meluat la. Yes...I hate people potong Q. Bukan hate kwn tadi, hate the seller yang tak berapa nak manage biz dia. Dah la kami kene menunggu lama utk dt barang, pastu boleh org order kendian dt dulu, yg order dulu dt kendian. Nak kene call baru nak hantar barang.
Pastu barang yang sampai tu macam tak memenuhi kehedak ai yang cerewet ni (ni la keburukan on9 shopping, u tak dapat tengok barang selagi brg x sampai).
Ai tengok kuali kakak yg dt tu, ai rasa cam x berapa kenan d hati.... 
ai oso doubt ttg status keoriannya (hahaha boleh x camtu)
so ai cakap ai nk beli baru, yang a bit more expensive, besar sikit.
Yang kat bawah ni ler... yg kawan ai bgi link tu dok tayang kuali dia... so ai nak hok gini :P
happycall new double sided ocher deeper

So, sblm kuali ai sampai, ai dah tanya siapa mau beli? kebetulan kawan kakak yg beli sama dgn ai tu dia x beli (dia x tahu kami beli sebab konon2 takut dia kecoh kami guna internet opis utk on9 shopping). so bila dia nak....ai cakap, i jual kuali ai kat dia la
So tadi...bila receptonis bg kuali ni, ai terus jual ke kakak tu...Alhamdulillah....
Kebetulan ai pun memang dh order kuali ocher tu dari korea, now intransit to msia. sudah d incheon airport,

So bila dah jual, baru berani cakap kat daddy.... daddy terkejut tapi tak marah...
malah katanya, kenapa beli 1?tak beli 2 utk mil ai sekali? hohohoho

So u tak marah? i knew it :P
Plan once i get this orcher, ai akan beli 1 lagi utk my mil, ada sesiapa yang nak kirim?
Jangan segan2 PM me ya... yang pasti this is ori from Korea dgn harga yg lebih murah (jauh lebih murah) dari market (JJ) jual.


Take care & comb your hair,
From Mommy Annie Tay with L.O.V.E

1 comment:

Love Razila said...

Eh berapa eh??nak join beli gak since mau deliver ni...harus nak memanggang saja without oil.

nanti tolong email harga k at rz1109@gmail.com

thanks