How to order?

WhatsApp 0192822328 (For fast response)
Email to noranni.othman82@gmail.com

Urusan Postage SETIAP ISNIN & KHAMIS sahaja.

Siapa saya?

My photo
Kajang, Selangor, Malaysia
I am malay with chinese husband, mommy for my precious darling Dhiya Alexander , princess Daisy Amelia and Dahlia Arianna.
“Geniuses are just people who had good mothers.”
― Richard Buckminster Fuller

Followers

Friday, February 1, 2013

semakin sarat

Salam Jumaat kalian...
Bestnye perjalanan ke tempat kerja hari ni, 30min ajew dah sampai opis... kalau hari biasa mau 1.5 or 2hrs baru sampai....
kan bagus kalau hari2 orang wilayah ni bercuti or buat jalan raya sendiri tak mo share dgn kami yg keje d selangor ni... :P

Kelmarin ade orang buat lawak, di tanyanya mommy "bila due" , mommy cakap lambat lagi... mid march nanti.... ade ke dia balas balik dengan lawaknya... "ooOoo lambat lagi, tengok dah lama sangat mengandung, dah 2 tahun!" hohoho memula tak leh catch-up (al maklum slow learn) rupanya betul la.... mommy dh pregnant 2 tahun, 2012 & 2013 :P kan.... terkena ko! hahaha

Pastu dalam lift pun ada tanya, bila due?
Tadi amik air pun tanya bila due?
Dalam miting pun tanya bila due?

Bila dijawap due mid march, mereka macam terkejut...mereka ingat sedang menunggu hari or this mid febuary... katanya tengok perut dah besar sangat, tengok cam dah tak larat sangat (jalan mcm lori balak yg penuh muatannya), pusat dah terjojol keluar timbul kat permukaan baju....dah nampak kesan potongan tali pusat masa lahir
Tulang rusuk kiri bukan dah tak selesa tapi dah sakit pun, baby inside besar sgt gamoknye...
Last week dah 2.5++kg, kalau nak tunggu 36 or 37 minggu (katakan 200 or 300g per week) mau baby keluar 3.++kgs hohoho
Mommy tak nak imagine berapa berat baby lahir, cuma mommy need to prepare energy utk meneran memandangkan doc Lee mmg dh terang2 cakap my baby will born big size.

Doc jangka mommy may due early, end feb. So mommy hope baby will born on Feb'28 which is 37week bersempena hari ulangtahun perkahwinan kami yang ke-4 ngeee~
InsyaAllah...
(nasib baik tahun ni takde Feb'29, kot ada mau sambut birthday 4thn sekali...haruu huhuhu)
yang penting baby lahir sihat & sempurna sifatnya.Amin. :)

Take care & comb your hair,
From Mommy Annie Tay with L.O.V.E

2 comments:

Love Razila said...

Wah!! EDD kite samalah mid of Mar but my baby small you.
On 32weeks my baby baru reach berat 1.9kg =( so doctor estimade my baby born around 2kg+, previus son's...both of them is 3.1kg.
So jeles with ur baby weight.

Semoga dipermudahkan sewaktu bersalin nanti eh =)

Annie Tay said...

owh u pun sama ya 15-mar? boleh counting sama2 nanti :P
so this time must be girl erk? hihihi
jangan la jeles, baby small senang nak bersalin tau, i ni nebes pulak bila kata bb besar huhu